Blog

Lavendel…

Heb je ooit gelopen in een lavendelveld? Volledig bedekt door de warmte en al die intense geuren? De lavendel; heerlijke blauwe struik, kan een poëzie inspireren maar ook een bijzondere smaak in de keuken vormen, een verrijking voor jouw gerechten. Als kruid, met de aroma’s en geurige essenties van zijn bloemen, vers of gedroogd. Gemalen […]

Lees verder

Een uitmuntende kok…

Een uitmuntende kok heeft 5 eigenschappen nodig. Ten eerste moet hij toegewijd zijn. De wil om aldoor op het hoogste niveau te presteren. Ten tweede, de wil om te groeien, om morgen beter te zijn dan vandaag. Ten derde, properheid. Als de keuken niet schoon is, kan het eten nooit lekker smaken. De vierde eigenschap […]

Lees verder

Herinneringen…

Een paar dagen geleden was ik in mijn keuken de ragù alla bolognese aan het bereiden en opeens, tussen al die lekkere geuren en geluidjes, kwamen een aantal herinneringen naar boven van mijn stage bij de Librije, een van “les grandes tables du monde”. Jaren geleden… Ik liep de stage om de nieuwste gastronomische tendensen […]

Lees verder

Broodtaart…

Het komt vaak voor dat je brood over hebt. En wat doe je dan? Je kunt niet elke keer naar de kinderboerderij gaan, het brood aan de vogeltjes geven of malen tot paneermeel. Nee, dat kan niet. Omdat oud brood nooit weggegooid dient te worden, moet je af en toe een origineel idee hebben om […]

Lees verder