Blog

De lange vingers (savoiardi)…

In het algemeen is een recept slechts een thema waarop een intelligente kok telkens weer kan variëren. Er zijn echter goede en slechte recepten, betrouwbaar en onbetrouwbaar. Recepten die een richting geven en informeren over een bepaald gerecht maar open staan voor variaties en de creativiteit van de maker; recepten die exact zijn als een […]

Lees verder

Pasta all’uovo (ei-deeg)…

Het is weer zondag, feestelijke rustdag. De dag waar wij de tijden vertragen en onszelf bewust meer verwennen. De wekker martelt niet op zondag, we staan op wanneer we willen. Het gezamenlijke ontbijt met de familie, het bankje-koffie-krantje ritueel, de liederen van Schubert in de lucht, de lange wandeling in het bos, niet toeteren bij […]

Lees verder

Clafoutis en flaugnarde…

De ‘clafoutis aux cerise’ is een klassieker uit de Franse keuken en relatief makkelijk te maken. Een heerlijk nagerecht, lauw geserveerd, in puntjes of in mono porties, met de kersen liever met de pit zoals de traditie wilt. Varianten op de clafoutis die niet met kersen, maar met ander fruit wordt gemaakt, heten eigenlijk anders: […]

Lees verder