Blog

De gesprekken tussen 2 koks…

De gesprekken tussen 2 koks (in het bijzonder als ze vrienden zijn en in hun vrije tijd) zijn altijd rijk aan argumenten en zeer inspirerend. Vooral smaakvol. Net als gisteravond met mijn vriend Charles, in mijn keuken gezellig natafelen en genieten van ons samenzijn. Hij met zijn favoriete bier, ik met de dikke druppels van […]

Lees verder

Il Bicerin…

‘Il Bicerin’ is een traditionele drank uit Turijn gemaakt met chocolademelk, koffie, suiker en slagroom. Het wordt geserveerd in hoge, dikke glazen, daarom het dialectale woord ‘bicerin’ (glaasje).  Ernest Hemingway heeft deze drank op zijn lijst van de 100 dingen die hij van de wereld zou redden. Mits ‘a regola d’arte’ gemaakt is, met een […]

Lees verder

Le chiacchere…

Het is tijd voor feest en grapjes, tijd voor Carnaval! In het Latijn klinkt “Carnem Levare” (het wegnemen van het vlees) een beetje dreigend, in verwijzing naar de vastenwet van de Rooms-katholieke Kerk – geen vlees eten in de 40 dagen voor de Eerste Paasdag. Het woord “Carnevale” is wel een stukje beter, nietwaar? Het […]

Lees verder