Blog

Herboren…

Ah, vakantie! Heerlijke pauze, ontsnapping van de routine, sprong in de vrijheid en in de stilte, een “niks moet, alles kan”. Op zoek naar de zon waar de zon is, bron van kracht en energie; de natuur, de tijd die opeens vertraagd, jezelf opladen en voorbereiden voor een nieuw seizoen. En ik, met mijn standaard […]

Lees verder

Bbq…

Barbecueën is de oudste kooktechniek die er bestaat. Het eerste stuk vlees op het vuur werd rond 400.000 jaar voor Christus geroosterd. En nu is BBQ synoniem van gezelligheid en gezelschap, vrijheid en gulzig eten. Het schept een band met de gasten aan tafel, het vastpakken van iets lekkers met de handen, het smikkelen, genieten […]

Lees verder

Linzencrème…

Ik ben dol op linzen, ze zijn zo lekker en veelzijdig in de keuken. En ook gezond, rijk aan nutriënten zoals koolhydraten, proteïnen, ijzer, vitamine-B en voedingsvezels. Deze peulvrucht is verkrijgbaar in allerlei soorten, afkomst en kleuren. Ik gebruik alleen de biologische linzen uit Casteluccio di Norcia in Umbrië die bekend zijn voor hun kwaliteit, […]

Lees verder

Confituur van abrikozen…

Ik weet niet voor jullie, maar voor mij geeft een volle voorraadkast een gevoel van veiligheid, prosperiteit en zekerheid. Mijn kast is een afspiegeling van mijn vreselijke behoefte aan orde en controle: alle producten staan paraat op basis van soort, gebruiksfrequentie, verpakking en vervaldatum en zo netjes opgestapeld dat als je goed kijkt, lijkt bijna […]

Lees verder

Kaneel…

Elke keer als ik mijn specerijenpotjes open, ga ik diep ademen en word blij als ik de kaneelstokken ruik en zie. Hun gerolde vorm, de warme bruingele kleur en de geur stimuleren mijn kookfantasie. Ik denk meteen aan een paar snufjes kaneel op een appeltaart of in de notenkoekjes, mijn slagroomijs gekleurd met verse geraspte […]

Lees verder