Geklaarde boullion…

12291221_848262005288668_5138331857311013715_oHeb je een mooie bouillon gemaakt, maar blijft het nog troebel na het zeven? Met een eenvoudigere werkwijze kan je een mooi strakke bouillon krijgen.

Ten eerste; laat de bouillon afkoelen.

Klop in een kom de eiwit van 1 ei per liter bouillon stijf; voeg dan een beetje tijm, twee blaadjes laurier, een paar druppels citroensap (om de smaken te verfijnen) en een soeplepel koude bouillon. Goed mengen.

Voeg dan het mengsel aan de rest van de bouillon toe en breng het, al roerend, aan de kook. Laat het nog ongeveer 15 minuten zachtjes trekken, dan 15 minuten even rusten.

Zeef vervolgens de bouillon in een vochtige schone doek. En voilà, je hebt de bouillon geklaard.

Vertel uw netwerk over ons

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *