Heb je ooit gelopen in een lavendelveld? Volledig bedekt door de warmte en al die intense geuren?
De lavendel; heerlijke blauwe struik, kan een poëzie inspireren maar ook een bijzondere smaak in de keuken vormen, een verrijking voor jouw gerechten.
Als kruid, met de aroma’s en geurige essenties van zijn bloemen, vers of gedroogd.
Gemalen als een dun regentje op gegrild vlees of op een wit visfiletje, zachte kazen op smaak brengen, om de rietsuiker of olijfolie te aromatiseren, in een coupe verse volle yoghurt , als smaakmaker in de vulling van ravioli, in een cake of in een kruimeltaart boven de gesmolten appels, op de biscuitjes van zanddeeg, in zelfgemaakte slagroomijs en marmelades, als rustgevende infusie in warm water voor jouw gasten na een rijke maaltijd…
Wel handig om te weten dat van alle soorten lavendel, alleen de fijne lavendel, de Lavandula angustifolia (Spijklavendel of echte lavendel) voor culinaire doeleinde gebruikt kan worden.