HartigReceptenVerhalen

I panzerotti….

Door 26 juni 2019 Geen reacties

I panzerotti...

In Milaan, tussen de Duomo en Piazza della Scala, is een antiek klein straatje, via Santa Radegonda. Op nummer 16 van deze straat vind je een bakkerij, de panificio Luini, bekend om de lekkerste panzerotti van de wereld.

Weet je wat een ‘panzerotto’ is? Het is rond laagje brooddeeg, gevuld met mozzarella, tomaten en kruiden, gevouwen naar de vorm van een halve maan en in olie gefrituurd. Een appetijtelijk gerecht die de eetlust opwekt bij kinderen en volwassenen.

Hieronder, om deze dag te vieren, mijn recept voor 4 personen.
In een schaal doe je 3 verse, in kleine blokjes gesneden mozzarelle samen met een paar lepels olijfolie extra vergine en 6-7 lepels verse tomatensap, een beetje zout en een beetje peper, verse dun gesneden basilicum en een paar snufjes oregano. Goed mengen en laten rusten.

Van circa 500 g voorgerezen brooddeeg (zorg dat het deeg lekker compact is) maak je een aantal rondjes met een diameter van 18 cm en een dikte van 4-5 millimeter. Laat dan de rondjes deeg, bedekt met een doek, narijzen voor nog een uurtje.

In het midden van het deeg leg je de vulling en daarna ga je de rondjes dichtmaken in de vorm van een halve maan. Knijp met twee vingers de rand van de panzerotto dicht zodat deze goed gehecht is (je kunt ook een gekarteld pastawiel gebruiken).

De panzerotto moet volledig dicht zijn en mag tijdens het frituren geen vulling lekken.

Laat de panzerotti frituren in olie (ik gebruik arachideolie) op een temperatuur van circa 170 graden totdat ze goudgeel worden.

Neem ze uit de olie en laat uitlekken op absorberend papier. Serveer ze warm op een bord met bijvoorbeeld een frisse salade.

Genieten!