Verhalen

Herboren…

Door 23 juli 2016 Geen reacties

10498155_592638357517702_4208488557218301881_o

Ah, vakantie! Heerlijke pauze, ontsnapping van de routine, sprong in de vrijheid en in de stilte, een “niks moet, alles kan”. Op zoek naar de zon waar de zon is, bron van kracht en energie; de natuur, de tijd die opeens vertraagd, jezelf opladen en voorbereiden voor een nieuw seizoen.

En ik, met mijn standaard uniform; korte broek, t-shirt en Tefa sandalen aan, ontdekken dat het leven ook zonder Facebook, emails & Whatsapp kan, de gekste dingen doen, lopen op stelten bijvoorbeeld, met mijn dochter de linzenkroketten proberen te maken, de ogen dicht doen en wachten op het zachte geluid van het meer in beweging, mijn receptenverzameling ordenen (duizenden stukjes papier, knipsels met aantekeningen, vetvlekjes en krabbels), de lange wandelingen in de bergen…

Genieten van de kleine en mooie dingen die het leven biedt, de kracht van eenvoud, en de tijd nemen voor het nadenken, diep in het hart. Jij weet beter wie je bent als je weet wat je in jouw hart hebt!

Herboren. Ja, zoals in de mooie poëzie van Hans Bouma, waarmee ik deze post afsluit.

Ik wens jullie een mooi en rustgevende vakantie toe!

Ci sentiamo in settembre.

HERBOREN – van Hans Bouma

Ik loop de tuin in,
buig mij over de lavendel –
of buigt de lavendel zich over mij?

Een aroma
dat mij in vervoering brengt.
In- en uitademen
dat het een lieve lust is.

Aardser word ik, steeds aardser.
Kleiner, steeds kleiner.
Groter, steeds groter.

Ik inhaleer het leven,
het leven in z’n geurigste,
meest oorspronkelijke vorm.

Herboren kom ik weer thuis.