Verhalen

Bbq…

Door 10 juli 2016 Geen reacties

BBQBarbecueën is de oudste kooktechniek die er bestaat. Het eerste stuk vlees op het vuur werd rond 400.000 jaar voor Christus geroosterd.

En nu is BBQ synoniem van gezelligheid en gezelschap, vrijheid en gulzig eten. Het schept een band met de gasten aan tafel, het vastpakken van iets lekkers met de handen, het smikkelen, genieten van wijn en samen zijn…

Met de Weber in een van zijn uitvoeringen, een Green Egg of met een eenvoudige tafelbarbecue op gas, kolen of elektrisch. Met de directe of indirecte methode het vlees, vis, aardappelen en groente (vooral heel veel groente!!!) lekker garen op het rooster, met zorg en aandacht. Niet overdrijven met de marinades en het zout, al de smaken afronden met verse kruiden en olijfolie extravergine. Wel oppassen dat de warmte het voedsel niet uitdroogt of -nog erger- carboniseert.

Het schijnt dat het woord ‘barbecue’ (dat zo verleidelijk klinkt) afkomstig is van ‘Barbacoa’ uit de taal van de Taíno; een roosterplaat gebruikt in de 17e eeuw op de Caribische eilanden, waar het vlees gerookt werd om langer het houdbaar te maken.